Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie – niet afhaken maar toehappen

Je cijfers checken in Google Analytics en zien dat je vandaag een bezoekersrecord hebt neergezet. Dat is lekker. Maar…wat hebben al die mensen op je website gedaan? Je wil natuurlijk dat ze doen waar jij op hoopt: zich inschrijven voor je nieuwsbrief, een product kopen of een offerte aanvragen. Anders is het een beetje alsof je benzine in een dieselauto gooit. Je bent al aardig op weg, maar ineens valt het stil en baal je als een stekker. 

Gelukkig is er hulp onderweg: wij komen gewapend met onze conversie optimalisatie tools, om ervoor te zorgen dat je bezoekers toehappen. En we wachten net zo lang tot het moment dat ze er klaar voor zijn.

Conversie verhogen? Dan moet je eerst je bezoekers volgen

Wij houden niet van mosterd na de maaltijd. Daarom volgen we je bezoekers en houden we alles in de gaten op het moment dat een conversie dichtbij is. Haakt iemand af voordat 'ie op de bestelknop drukt? Of laat hij het gevulde winkelmandje middenin het gangpad staan? Dan weten wij waarom. 

Dat iemand niet bij je koopt, kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Mensen zijn niet overtuigd van je product of dienst, ze hebben het geld niet of hun partner tikt ze op de schouder, omdat er eerst andere prioriteiten zijn. Kan gebeuren.

Test, test, één, twee: verbeter de conversie met A of B

Eén ding weten we zeker: aan je website hoeft het niet te liggen. Want door middel van real-time monitoring, gebruikersanalyses en A/B-testing weten we precies wat niet werkt en wat wel werkt. Structuur, navigatie, laadtijd, bestelproces, zoekfunctie, formulieren, chatfunctie, reviews, call-to-actions, woorden, beelden… we spelen en experimenteren ermee tot we de winnende formule hebben gevonden. Zo eentje waar je een gouden medaille voor zou moeten krijgen. 

Zijn we er dan? Zeker niet, want je markt verandert continu – en dat geldt ook voor je concurrenten en je doelgroepen. Daarom blijven we je website, app of toepassing continu testen en optimaliseren. 

Conversie optimalisatie: zo doen wij dat

Misschien denk je wel dat je hartstikke goed verkoopt. Totdat je ziet dat 80% zo je digitale winkel uitloopt, zonder te kopen of te groeten. Dat is gewoon zonde. Laten we samen aan de slag gaan met het verbeteren van de conversie. En vul je voorraad maar alvast aan, want je website is straks onweerstaanbaar.

Dankzij conversie optimalisatie:

✓    heeft je website precies de juiste structuur;
✓    navigeren je bezoekers beter dan de gemiddelde TomTom naar de kassa;
✓    is je laadtijd sneller dan het geluid;
✓    heb je een bestelprocedure waar iedereen soepel doorheen fietst;
✓    is je content zo gepersonaliseerd, dat je bezoekers denken dat de website speciaal voor hen gebouwd is.

Waar wacht je nog op? Laten we snel aan de slag gaan om je conversie te optimaliseren.