De vraag

Bedrijfskoffie die niet te pruimen is kennen we allemaal. Gelukkig is er Selecta, de op één na grootste aanbieder van B2B koffie van Nederland. Een bedrijf dat heerlijke koffie maakt, maar waarvan de naamsbekendheid niet in verhouding stond tot de omvang van het bedrijf. De spontane naamsbekendheid werd onderzocht, en met slechts 12% was daar ruimte voor verbetering. Hier kwamen wij in the picture.

Onze oplossing

We doorliepen een sessie met de klant om de brand purpose van Selecta Nederland vast te stellen. Die was oprecht en cao-waardig: werkend Nederland heeft recht op goede koffie. Aangezien het op erg veel werkplekken slecht gesteld is met de koffie viel hier een wereld te winnen.

 

Het internationale merkconcept had weinig aanknopingspunten, dus gingen we voor iets nieuws. We ontwikkelden het Meldpunt Matige Koffie. Werkend Nederland riepen we op om matige (of slechte) koffie niet langer te accepteren. Via een online platform konden medewerkers een petitie aanmaken die ze met gepersonaliseerde posters aan konden jagen, om zo hun collega's ook aan boord te krijgen. Namens Selecta Nederland faciliteerden we een heus platform dat werkend Nederland actief liet demonstreren voor betere koffie op de werkvloer. Johnny Kraaijkamp Jr. moedigde iedereen aan via een radio-commercial, we adverteerden langs de snelweg en waren natuurlijk online volop aanwezig.

Het resultaat

Met de naamsbekendheid van Selecta kwam het goed: die steeg van 12% naar 50% na de derde en laatste flight van de campagne. Hoewel het geen concrete doelstelling was, werden er 1.000 petities aangemaakt die in totaal 3.000 deelnemers telden. Dit betekende dat bij 1.000 bedrijven de werknemers niet blij waren met de koffie. Reden voor Selecta om deze bedrijven hierop te wijzen en zichzelf uit te nodigen op de thee.