De vraag

Hoe presenteren we ‘factory automation’ op een verrassende en vernieuwende wijze? Dat was de vraag waarmee Bosch Rexroth bij ons aanklopte. Factory watte? Factory automation: een toekomst waarin fabrikanten zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderende trends, kunnen voldoen aan kortere doorlooptijden en snel op maat gemaakte producten kunnen leveren. Aan ons de taak om Rexroth’s toonaangevende rol in deze markt te presenteren op de Hannover Messe (werelds belangrijkste beurs voor industriële transformatie).

Onze oplossing

Wij ontwikkelden het communicatieconcept ‘Factory of the Future’, waarmee Rexroth het potentieel toont van een geautomatiseerde toekomst. Om het toegankelijk en begrijpelijk te maken, gaven we het concept een gezicht: ‘The Enablers’ kwamen ter wereld. Deze 3D karakters vertellen het soms moeilijke verhaal van factory automation en laten zien dat er al veel mogelijk is. Ieder karakter vertelde zijn eigen, toegankelijke verhaal gebaseerd op technologiebegrippen als ‘connectivity’, ‘simplicity’ en ‘virtuality’.

Om dit verhaal op een onderscheidende en indrukwekkende wijze te vertellen, besloten wij om een festival-setting te creëren voor de bezoekers. Een soort Lowlands ervaring, zeg maar. Verschillende area’s met productoplossingen, inspirerende kennissessies en een beursshow ondersteunden de echte festival vibe. Ontspanning brachten we door de ‘silent disco’ en de meme generator.

Het resultaat

Naast de volledige aankleding van de beursstand, lieten wij The Enablers niet zomaar iets zeggen. Nee, ze vormden voor deze gelegenheid een band. Per ‘Enabler’ is er een song geschreven en elke song kreeg zijn unieke videoclip. 

In samenwerking met componist/producer Roy Jansen produceerden we zes unieke tracks, geïnspireerd op wereldhits van Queen, Michael Jackson, Coldplay, Eminem, Metallica en Bruno Mars. Samen met onze partner MainCourse realiseerden we de videoclips. Dit alles lanceerden we op de Hannover Messe. Vervolgens werd het wereldwijd uitgerold op andere beurzen en natuurlijk online. Watch, learn and sing-a-long!