De vraag

Van ‘Doe je telefoon weg!’ naar ‘Pak je telefoon!’. De studenten van de studie Verzorgende-IC van ROC Twente waren in shock. Een aantal docenten van het ROC was goed bij de tijd en wilde een serious game in de opleiding integreren. Vaak is de concentratieboog 

 

korter dan een lesuur waardoor studenten al gauw naar hun mobiele telefoon grijpen. Laat ze dat dan ook maar doen, maar wel op een zinvolle manier. Een leuke uitdaging voor de gamebouwers van Blue Dragon.

 

Onze oplossing

De combinatie spelen en leren blijkt ook nog steeds zeer effectief. Ook als je al lang uit de luiers bent. We ontwikkelden de game ‘Serious Care’ om kennis beter te laten plakken. In de game zijn onder meer motivators aangebracht die stimuleren om harder te gaan werken en het geleerde in de praktijk te brengen. Docenten monitorden de voortgang van elke student en stuurden bij in geval van problemen. Elke student kan leren op zijn of haar eigen tempo.
 

Het resultaat

De game viel in de smaak. Al snel bleek dat de studenten zich tijdens het spelen van de game langer konden concentreren. In het nieuwe schooljaar zijn nieuwe personages en functionaliteiten geïntroduceerd waaronder een pauzefunctie en meerdere animaties.