De vraag

Verus, de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, inspireert, begeleidt en ondersteunt scholen vanuit het hart. Met als doel het welzijn, geluk en de ontwikkeling van kinderen en hun omgeving te bevorderen. Hoe kan Verus verder van het bureau en dichterbij haar doelgroep komen? Al enkele jaren zijn we de vaste strategisch-creatief partner en merkbewaker van deze club. Dus ook deze uitdaging ontvingen wij met open armen.

Onze oplossing

Iets maken voor de kinderen en niet voor de grote mensen. Yes! We bedachten in samenwerking met productiebedrijf Heilige Huisjes een ideologisch campagneconcept: de Week van de Hoop. Dit concept wilden we letterlijk tot in de klaslokalen van de aangesloten Verusscholen brengen. Cruciaal, want als je al jong leert hopen, ben je weerbaar, zie je perspectief en heb je de meeste kans om gelukkig te zijn. 

Het resultaat

De Week van de Hoop rolden we landelijk uit met een website, filmpjes en een app. Daarmee brachten we het gesprek over hoop in veel klassen van het primair en voortgezet onderwijs op gang. Spelenderwijs lieten we leerlingen aan de slag gaan met lespakketten via apps. En we stimuleerden hen hoop over te brengen op hun omgeving.