De vraag

Koffiekoning Selecta Nederland groeide hard en had een ernstig tekort aan Coffee Engineers. Logisch natuurlijk, na onze succesvolle campagne Meldpunt Matige Koffie. Technische professionals zijn knap lastig te krijgen op de krappe arbeidsmarkt. Selecta vroeg ons om een wervingsoffensief dat keihard scoort.

Onze oplossing

Gezien de vraag, de tijd en het budget gingen we 100% online, op basis van een eenvoudig maar krachtig concept. Uit de gevoerde gesprekken met Selecta bleek dat Coffee Engineers als redders in nood gezien worden. Zeg nu zelf, als de koffieautomaat op kantoor het niet meer doet… blinde paniek volgt. Wij gebruikten dit gegeven als vertrekpunt voor de campagne. Elke Coffee Engineer kreeg van ons een terechte heldenstatus.

Het resultaat

Wij ontwikkelden het Held van de Dag concept en rolden het uit op Google Display, Facebook en LinkedIn. Met speciale aandacht voor monteurs van kopieerapparaten; zij wilden wellicht wel coffee engineer worden. Al na drie weken had Selecta Nederland voldoende sollicitaties via Whatsapp en de website ontvangen. 

Niet lang na deze campagne zocht Selecta technische vakantiekrachten. En waarom het wiel opnieuw uitvinden als het bestaande goed werkt? In licht gewijzigde vorm zetten we deze campagne opnieuw in, en opnieuw met succes. Weer waren we binnen een paar weken klaar. Hoppa!