IT-dienstverlener VX Company lanceerde enige tijd geleden het submerk VX Academy. Dit is een speciale agile en scrum unit van VX die trainingen en coaching aanbiedt. Compleet met eigen website en social mediakanalen. De academy had veel potentie, maar een duidelijk merkconcept ontbrak. Aan ons de taak om dit merk te re-branden.

Beetje ondeugend

Onze creatievelingen gingen aan de slag en creëerden het concept ‘SOON The potential company. And then some.’ Een ondeugend merk met een niet te missen huisstijl in ‘sunshine red’,  zwart en wit. Aangekleed met bemoedigende quotes als ‘Soon you’ll be the astronaut of your department’. Passend bij het originele karakter van de SOON family.
 

Een agile release

Het resultaat was een intelligent en creatief campagneconcept dat ambitieuze en leergierige IT-ers inpalmde. Om de sterke band met VX Company te laten zien, voorzagen we het nieuwe logo van de pay-off ‘a VX Company brand’. Een eigenwijze website, pakkende display en SEO advertising, promo op LinkedIn en een sticker guerrilla actie;
 

 

het hele pakket lanceerden we met zorgvuldig opgebouwde spanning voor een agile release.

Het succes kwam gelukkig ook soon. Het aantal terugkerende bezoekers verdubbelde, bekeek meer pagina’s en bleef langer op de website.