Copaco is in de wolken. De cloud diensten van deze ICT grootheid uit Eindhoven zitten flink in de lift. Copaco vroeg ons specifiek om nieuwe leads te genereren voor de resellers van de cloud services. Voor ons gesneden koek, door onze ervaring met onze eigen cloud service dienst. 

Apart merk

De cloud services van Copaco draaiden onder de radar al jaren uitstekend. Zo goed zelfs dat dit bedrijf al enkele malen uitgeroepen is tot ‘Best Cloud Distributor of the year’. Tot voor kort bood Copaco de cloud diensten alleen aan via de Copaco site onder de naam 2tCloud. Maar deze unit had zoveel potentie, dat we voorstelden om een nieuw onafhankelijk merk voor deze diensten te lanceren. We gingen aan de slag met onze Brand Impact methodiek en ontwikkelden een creatief merkconcept inclusief merkpositionering.
 

Op klantreis

Om Copaco te laten zien welke reis de klant/consument/koper van hun product maakt, namen we hen mee in een customer journey sessie. Aan de hand van het See-Think-Do-Care model analyseerden we welke ‘touchpoints’ de klant met het merk heeft. Met deze punten als kompas stippelden we de ideale route uit die vastgelegd is in een slimme online marketingstrategie.
 

Ah gelukkig, er is keuzehulp

En daar zag het nieuwe merk ‘Onniva independent cloud solutions’ het levenslicht; een frisse dynamische naam die werd versterkt door de pay off ‘Come on, hop on!’. Met andere woorden: spring aan boord en we loodsen je naar de beste cloud oplossing van het universum. Op de Onniva website vinden klanten een keuzehulp die vragen stelt als: ‘Zoek je een partner of een oplossing?, Ben je een ontdekker of een kenner?’. De antwoorden leiden naar de beste oplossing en/of reseller voor het cloud vraagstuk. Handig toch?!
 

Grip 

Onniva had een vliegende start, mede door de coronaperiode waarin de vraag naar cloud solutions explosief steeg door het vele thuiswerken. 
In de vervolgstrategie ligt de focus op retargeting. Met nieuwe verzamelde data leren we de doelgroep beter kennen. Waardoor we ze later nóg beter kunnen bereiken en overtuigen. Hiermee houden we nog dwarrelende zoekers scherp in het vizier. 

De magic mix

• UX-website        
• Platform
• Display bannering
• Video
• Social media
• SEA en SEO


Meer weten over onze online strategieën? Wij vertellen het je graag.